Nisse

De kamers hebben uitzicht op onze ommuurde tuin.

Aan de andere zijde kijkt u uit op een weide met fruitbomen en koeien. Achterin de weide staat een vliedberg, die in de Middeleeuwen een kasteelberg was. Toen werden op zulke heuvels versterkte boerderijen gebouwd. Rechts naast de weide staat de slotboerderij met een van de mooiste tuinen van Zeeland, en een koetsierswoning.

Voor het huis staat de Grote of Mariakerk. Deze PKN kerk is een bakstenen gebouw in de vorm van een kruiskerk. Het oudste deel van de kerk, de westtoren, dateert uit het midden van de 14e eeuw. In 2011 is de meest recente restauratie afgerond.

De originele klepel van de grote klok uit 1763 is teruggevonden. In de Tweede Wereldoorlog zijn de klokken naar Groningen gebracht, en na de oorlog is een van de klepels bij een boertje in Nisse terechtgekomen. Deze wordt nu weer gebruikt.

Nisse of Ter Nisse is één van de oudste dorpen van de Zak van Zuid-Beveland. Al in de 12e eeuw was hier een parochie. De indrukwekkende Mariakerk, recht voor ons huis, stamt uit het begin van de 15e eeuw. Het plein met de drinkpunt of vaete is één van de mooiste van Zeeland. Het is een beschermd dorpsgezicht.