Fietsen en wandelen

Het dorp Nisse wordt druk bezocht door fietsers. Onze Bed & Breakfast ligt op een knooppunt van fietsroutes. Pal voor onze deur is knooppunt 92.

Lang onze B&B lopen  2 lange afstandsroutes.

fietsroute LF 13 Schelde-Rheinroute

Wandelroute LAW11 Grenslandpad

Rondje Zuid Beveland. Deze fietsroute neemt je mee langs maar liefst negen dorpen, elk met haar eigen unieke uitstraling en laat je kennis maken met het schiereiland en landstreek Zuid-Beveland. (start bij knooppunt 92)

Tupmutsroute: Ook deze route van 78 kilometer kunt u ook heel makkelijk in gedeelten rijden omdat de route een paar keer (vlak) langs Nisse komt. Klik hier voor een kaart van de route.

Sporen van het water:  Deze mooie route leidt je langs dorpen als Hoedekenskerke, Ellewoutsdijk en Borssele en start bij onze Bed & Breakfast op knooppunt 92. Klik hier voor de routebeschrijving. Ooit was Zeeland een moerassig veengebied waar de zee vrij spel had. Het water overspoelde het land voortdurend. Dat zorgde geleidelijk voor nieuwe aanwas in de vorm van schorren en slikken. De eerste bewoners vestigden zich op de hoger gelegen delen, de zogenoemde kreekruggen. Daar was euvele moed voor nodig, want vanaf 1000 na Christus werd Zeeland regelmatig geteisterd door stormvloeden. Rijke Vlaamse kloosters, die veel bezittingen hadden in het Zeeuwse gebied, begonnen in de 12e eeuw met de aanleg van dijken. Zeeland werd daarmee een eilandenrijk. Bij hoge waterstanden en stormvloeden kon het zeewater echter niet meer uitvloeien over de schorren en slikken. In plaats daarvan stuwde het water zich op tegen de dijken. Het gevolg was een reeks dijkdoorbraken en overstromingen. De bevolking ploeterde intussen dapper door, met als belangrijkste wapen: de schop. Zo klom Zeeland langzaam op uit de golven.

Zak van Zuid-Beveland route  28 kilometer. U komt door diverse dorpen en zeer verschillende landschapstypen, zoals het open Poelgebied, het kleinschalig polderlandschap met de vermaarde bloemdijken, langs het heggenreservaat en langs diverse weeltjes. Nisse of Ter Nisse is één van de oudste dorpen van de Zak van Zuid-Beveland. Al in de 12e eeuw was hier een parochie. De indrukwekkende Mariakerk, recht voor ons huis, stamt uit het begin van de 15e eeuw. Het plein met de drinkpunt of vaete is één van de mooiste van Zeeland. Het is een beschermd dorpsgezicht. Ook deze fietsroute kunt u van vanaf onze Bed en Breakfast starten.

http://www.fietsenwandelweb.nl/route/view/126882/Fietsroute-Zak-van-Zuid-Beveland.nl